5 Beste Plaatsen ter Wereld om met Pensioen te Gaan | Stannah

De 5 beste plaatsen ter wereld om met pensioen te gaan: de weg naar pensioengelukzaligheid

Geschreven door Stannah

beste-plaatsen-pensionering

“Pensioen: Dat is wanneer u op een dag terugkomt van uw werk en zegt: Hoi, schat, ik ben thuis – voor altijd.”

Nou, iemand had Gene Perret (de Amerikaanse komedieschrijver en producent) kunnen vertellen dat de dingen veranderd zijn en dat mensen zich nu afvragen wat de beste plaatsen ter wereld zijn om met pensioen te gaan.

Tegenwoordig wordt het idee om met pensioen te gaan in het buitenland steeds populairder onder senioren die hun nieuwe vrijheid willen omarmen en (zelfs) hun lang gekoesterde dromen willen nastreven.

Maar met pensioen gaan in het buitenland betekent niet alleen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Het gaat om een onderdompeling in nieuwe culturen, het omarmen van diverse landschappen en het genieten van een bevredigende levensstijl en een betere levenskwaliteit.

De aantrekkingskracht van met pensioen gaan in het buitenland ligt in de belofte van een betere levenskwaliteit, avontuur, de mogelijkheid om uw pensioenspaargeld verder te laten oplopen en de kans om het hele jaar door van de zon te genieten of levendige stadsgezichten te verkennen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een korte lijst van de beste plaatsen ter wereld om met pensioen te gaan, is dit artikel voldoende, omdat het een blik werpt op de opwindende mogelijkheden die gepensioneerden of mensen die plannen hebben om met pensioen te gaan te wachten staan.

De beste plaatsen ter wereld om met pensioen te gaan: wat maakt een geweldige pensioenbestemming?

Het kiezen van de beste (en meest geschikte) plaats om met pensioen te gaan is niet hetzelfde als het kiezen van een vakantiebestemming en het vinden van de zonnigste stranden of het schilderachtige landschap.

Het lijkt misschien spannend om voor uw pensioen naar het buitenland te verhuizen, maar het vereist wel een zorgvuldige afweging om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke prioriteiten volledig overeenkomen met het aanbod van de potentiële bestemmingen.

Hier zijn enkele factoren die u in overweging moet nemen:

1. Kosten van levensonderhoud

Bestemmingen waar uw pensioenspaargeld verder kan reiken zonder de levenskwaliteit in gevaar te brengen, zijn de eerste om te overwegen. Landen met adequate en betaalbare kosten van levensonderhoud (gezien uw financiële status) zijn het antwoord op een comfortabele levensstijl zonder de bank te breken.

2. Kwaliteit en toegankelijkheid van de gezondheidszorg

Gemakkelijke toegang tot de gezondheidszorg is van het grootste belang, dus als u een bestemming kiest met uitstekende gezondheidszorgfaciliteiten, betaalbare diensten en toegankelijkheid, bent u verzekerd van gemoedsrust en de juiste medische zorg wanneer dat nodig is.

3. Infrastructuur en voorzieningen

stannah

Toegankelijkheid is voor bijna iedereen van fundamenteel belang, vooral omdat mobiliteitsproblemen een probleem kunnen worden naarmate men ouder wordt.

Door bestemmingen te kiezen met een aan ouderen aangepaste infrastructuur, zoals toegankelijk openbaar vervoer en woonwijken die te voet verkend kunnen worden, vergroot u hun mate van zelfstandigheid en verbetert u dus hun levenskwaliteit.

Bovendien moet u, of u nu in uw eigen land of in het buitenland woont, ook rekening houden met de mate van toegankelijkheid van het huis waar u gaat wonen, zodat u altijd volledige onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid hebt.

Eén manier om uw onafhankelijkheid in huis te waarborgen is door mobiliteitsoplossingen zoals trapliften of platformliften te installeren. Stannah kan u helpen de mobiliteitsoplossing te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Neem gewoon contact met ons op en wij doen de rest.

4. Veiligheid

Bij het kiezen van de beste plaatsen om met pensioen te gaan in de wereld is dit iets dat aan het licht komt en bestemmingen met lage misdaadcijfers en een stabiele politieke omgeving bieden het broodnodige gevoel van rust en gemoedsrust.

5. Cultureel aanbod en sociaal leven

Rijke culturele ervaringen en een actieve sociale scène zijn de sleutel tot een bevredigende levensstijl. Bestemmingen met levendige kunstscènes, festivals en gemeenschapsevenementen bieden eindeloze mogelijkheden voor betrokkenheid en verbondenheid. Een must voor een perfect pensioen.

6. Klimaat

Deze spreekt voor zich. Zonovergoten stranden en een gunstig klimaat zijn de plaatsen waar iedereen naar toe trekt bij het kiezen van de beste plek om… eigenlijk alles te doen, en met pensioen gaan is niet anders.

Bestemmingen die het hele jaar door aangenaam weer bieden, zijn zonder twijfel favoriet. Hoewel klimaatvoorkeuren verschillen, is de aantrekkingskracht van milde winters en warme zomers vrij universeel.

7. Juridische bureaucratie en persoonlijke voorkeuren

Visumvereisten, taalbarrières, de nabijheid van familie en vrienden zijn ook iets om in gedachten te houden wanneer u een lijst bekijkt van de beste plaatsen om met pensioen te gaan in de wereld. Het is sterk aan te raden om grondig onderzoek te doen en potentiële bestemmingen te bezoeken voordat u de uiteindelijke beslissing neemt.

De top 5 van pensioenbestemmingen

De beste plaatsen ter wereld uitkiezen om met pensioen te gaan lijkt misschien geen gemakkelijke taak. Als u erover denkt om met pensioen te gaan in het buitenland, hebt u informatie nodig.

Maar geen zorgen, wij helpen u. Hier is een korte lijst van de bestemmingen die u zou kunnen overwegen, volgens de laatste 2024 Annual Global Retirement Index. Hier is de top vijf:

Costa Rica ligt verscholen tussen de Stille Oceaan en de Caribische Zee en staat bekend om zijn biodiversiteit, relaxte levensstijl, overvloedige natuurlijke schoonheid en gastvrije expatgemeenschap.

Portugal, door velen beschouwd als een verborgen juweel van Europa, biedt een boeiende mix van adembenemende kusten, een uitstekende gezondheidszorg, moderne voorzieningen, pittoreske stadjes, heerlijk eten en een ontspannen levenstempo.

Als we het hebben over aantrekkelijke combinaties, dan komt Mexico als geroepen. De natuurlijke schoonheid van het land, de levendige stranden, de warme cultuur, de bloeiende expatgemeenschap en de betaalbare levensstijl maken Mexico tot een fascinerende bestemming.

Panama staat bekend om zijn milde klimaat, betaalbare gezondheidszorg, lage eigendomsbelastingen en gedollariseerde economie en staat op de vierde plaats in deze lijst. Dit maakt een comfortabel pensioen mogelijk, omdat expats die er wonen kunnen genieten van een luxe maar betaalbare levensstijl.

Spanje staat in de top vijf van de beste plaatsen ter wereld om met pensioen te gaan. De levendige cultuur, diverse landschappen en bruisende steden van het land zorgen ervoor dat iedereen die er woont kan genieten van het mediterrane klimaat en een actieve levensstijl, ondergedompeld in kunst, geschiedenis en een uitstekende gastronomie.

Op weg naar het gelukkige pensioen

Pensioen is het begin van een nieuw hoofdstuk. Wij moedigen u aan om na te denken over uw dromen en prioriteiten en de meest geschikte bestemming voor u te vinden, of dat nu een zonovergoten kust of een cultureel paradijs is, de wereld is van u om te verkennen en van te genieten. Omarm de mogelijkheden en begin vandaag nog met het plannen van uw droompensioen.